Zink en Koperen (dak)bedekking

Zinken -en koperen bedekkingen, uitgevoerd in het Felsbanensyteem of het Roevensysteem. Losanges, dakgoten, kilgoten, regenpijpen, vergaarbaken, er kan heel veel met zink en koper. Op ronde daken zijn getoogde banen een mogelijkheid Op convexe daken zijn hol getrokken banen een mogelijkheid. Koper en zink hebben wij te allen tijden op voorraad zowel walsblank als gepatineerd.

Koper

De toepassing van metalen zoals koper bij de bouw heeft vele voordelen, zoals zijn duurzaamheid, uitstraling en uitstekende verwerkingsmogelijkheden. Bovendien biedt koper een effectieve bescherming tegen inwerking van weer en wind en staat het garant voor kwaliteit en een zeer lange levensduur.

  • Koper is duurzaam
  • Koper laat zich eenvoudig in elke vorm verwerken
  • Koper is veelzijdig, in diverse kleuren en vormen
  • Koper is natuurlijk en milieuvriendelijk
  • Koper heeft uitstraling, voor nieuwbouw, maar ook renovaties

Koper is in 4 oppervlakken verkrijgbaar. Deze grote verscheidenheid zorgt ervoor dat ieder gebouw zijn eigen karakter geven kan worden, terwijl toch voor de kwaliteit van koper gekozen kan worden.

  1. Er is natuurlijk de originele blanke koper. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de oxidelaag zich in de tijd vormen.
  2. Het koper kan kunstmatig worden verouderd. Dan is het van het begin af aan bruin koper.
  3. Dan is er nog éénzijdig groen gepatineerd koper, het natuurlijke oxidatieproces vindt als het ware bij de productie plaats.
  4. Tot slot bestaat nog een speciaal, aan beide zijden vertind koper.

Zink

De lange levensduur heeft zink te danken aan een hoge corrosiebestendigheid, maar ook een goede installatie van het produkt is zeer belangrijk. Een hellend dak houdt het 75 jaar tot 100 jaar vol. Een zinken dakgoot heeft een levensduurverwachting van 50 tot zelfs 75 jaar.

Daken van zink en koper zijn een populaire ontwikkeling. De architectuur schrijft deze bedekking steeds vaker voor. Zij kunnen hiermee de mooiste dakvormen creëren die met normale bedekkingen niet zijn te realiseren.
Zink onderscheidt zich door duurzaamheid!

 

Onze leverancier is in het bezit van een geweldige profileermachine.
Een CNC gestuurde machine die het mogelijk maakt om oneindig lange banen te verwerken. Felsbanen worden vanaf de rol geprofileerd.
Het voordeel t.o.v. andere machines is dat er spanningsvrije banen vervaardigd kunnen worden. De maximale lengtes van de banen welke door ons te vervoeren zijn is 11 meter. Er kunnen banen van minimaal 250mm tot 1 meter breedte geprofileerd worden.

Levensduurverwachting: 15 tot 35 jaar